tillbaka

Utdrag ur Värmländsk Kultur nr 2 2001
Konstrunda

På gården Hörn i Västmyr bor Angela Lind Bergström och Tommy Bergström. De har hittat sitt drömställe vid slutet av en väg, med en myr på ena sidan, sjön Fryken på den andra och en skog däremellan. Katterna kan springa ut och in i huset, och i trädgården odlas växter och örter av alla slag.
Angela hade från början tänkt bli arkeolog, vilket ofta syns i hennes bilder. Hon gräver sig ner i historiens lager och finner motiv som talar till oss än idag. Här till vänster ser vi ett par bilder med anknytning till antikens gudinnor. Dessa grafiska tryck ingår i en serie som var med på Konstmässan i Stockholm, Art Fair, i år.
För övrigt arbetar Angela också med måleri, textil, offentliga utsmyckningar och olika pedagogiska projekt.
Tommy Bergström ägnar sig också åt pedagogiska projekt, samt åt måleri, grafik, datorgrafik och skulptur. Här intill ser vi två målningar; Två harrar, och Kattansikte. Tommy är också ordförande i Värmlands Konstnärsförbund. Det har bl.a. resulterat i att förbundet fått en CD-skiva som presenterar sammanslutningen, dess historia samt alla dess medlemmar och deras konst. CD:n som utkom till Värmlands konstnärsförbunds 80-års-jubileum år 1999, har utarbetats av Tommy Bergström och Staffan Westling.
tillbaka